top of page

Wat doet suiker met je huid?

Wist jij dat je van te veel suiker eten sneller ouder wordt?


Dat we allemaal te veel suiker consumeren, is algemeen wel geweten. Een koekje hier, wat suiker daar, nog een toetje of een ijsje, frisdranken, ...

Maar hoe komt het dat het zo moeilijk is om van deze lekkernijen af te blijven?

Oeps ... we zijn verslaafd!


Door het eten van suiker maken we het gelukshormoon dopamine aan in onze hersenen en laat dat nu net zijn waar deze verslaving van komt. Want ben nu eerlijk wie wil er nu niet gelukkig zijn. Onze hersenen hunkeren dus naar meer suiker om dit gelukkig gevoel vast te houden waardoor we dus nog meer suiker gaan eten. Ook onze bloedsuikerspiegel speelt parten in dit verhaal want wanneer jij suiker eet, krijg je ineens meer energie, maar jammer genoeg daalt deze ook zo snel dat je lichaam sneller behoefte heeft aan nog meer suikers waardoor de drang naar suiker alleen maar groter wordt.


Wist je trouwens dat suiker niet enkel in zoete producten zoals snoep, ijs en koekjes zitten? Suiker zit ook in producten waarvan je het totaal niet verwacht, bv. saus, kant en klare maaltijden, light producten, ...Van suiker krijg je rimpels!


Vaak krijg ik de vraag maar wat doet suiker dan met je huid? De harde waarheid is dat we van te veel suiker eten sneller oud worden en dus rimpels gaan creëren want verouderen is namelijk versuikeren.


Suiker beschadigt het collageen in de huid enorm, ook wel glycatie genoemd.


"Glycatie is een proces waarbij suiker bindt aan eiwitten waardoor schadelijke stoffen ontstaan (AGE's = versuikerde eiwitten)"

Collageen en elastine zijn ook eiwitten en zorgen ervoor dat de huid soepel en jong blijft. Wanneer suikers zich gaan binden aan deze eiwitten, zullen elastische vezels verharden, waardoor ons weefsel stijf en minder elastisch wordt. Het resultaat: steeds meer rimpels en een slapper wordende huid.


Helaas is dat nog niet alles: ben jij iemand die vaak last heeft van Acne?

Het proces van glycatie veroorzaakt namelijk een overmaat aan cortisol, het stresshormoon. Dit zorgt ervoor dat je huid uit balans raakt en daarmee de huid verstoort, zodat Acne (letterlijk en figuurlijk) de kop op blijft steken.
Kan je glycatie voorkomen?


100% voorkomen van glycatie is helaas niet mogelijk.

Suiker bevindt zich immers in heel veel producten, ook in gezonde producten zoals fruit.

Het is daarom beter om de inname van suikerrijke producten te verminderen en je te houden aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van twee stuks fruit per dag.


Wist je dat fruit boordevol antioxidanten zit, dit zijn stofjes die de huidveroudering vertragen en vinden we vooral in rode druiven en blauwe bessen. Maar in fruit zitten ook veel vitamine, vezels, .. dat ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Dus fruit helemaal afschaffen voor het verminderen van je suikerinname zou ik dan ook weer niet doen.TIP - afkicken van suiker


Met een lagere en constante suikerspiegel word je gezonder oud, een constante suikerspiegel is de basis! Maar ook ik ben realistisch en besef dat dit proces niet van vandaag op morgen kan. Je lichaam wordt hier niet blij van (afkickverschijnselen van suiker komen vaak voor) en jij dus al helemaal niet. Ik raad dus aan om je suikerinname stelselmatig te minderen. Doe je normaal 2 klontjes suiker in je koffie, thee, .. verander dit dan eens naar 1,5, de week erna naar 1 enzovoorts. Je zal merken dat het op den duur vanzelf gaat en je de suiker volledig weg kan laten.Wat met rimpels die al aanwezig zijn?


Is het kwaad al geschied? Geen probleem, Purabeau to the rescue!! Wij bieden verschillende behandelingen aan die effectief uw huidveroudering, rimpels en fijne lijntjes tegen gaan gaan en zelfs kunnen verminderen.


Welke behandeling het beste bij jouw type en fase anti-age past, bespreken we graag tijdens een intakegesprek of eerste behandeling. Het belangrijkste is dat jij tijd inboekt en indien nodig passen we de behandeling aan (mits uw akkoord) als wij denken dat het beter kan.


Comments


bottom of page