top of page

De 6 voordelen van Matcha Thee

Ben jij al fan van Matcha Thee? Laat me je overtuigen van de beautyvoordelen van dit groene "goud".


De geschiedenis van Matcha begint rond het jaar 960 n.c. in China waar Boedhististe Japanners het idee vandaal haalden en zo hun eigen tradities en productiemethode hebben ontwikkeld.

de gezondheidsvoordelen van matcha thee

Een goede kwaliteit Matcha komt dan ook uit Japan en wordt gemaakt van de groene theebladeren van de Gyokuro plant.
Ontdek hier de 6 (gezondheids)voordelen van Matcha Thee


1. Matcha Thee zit boordevol antioxidanten.

In geen enkele andere thee zit zo veel antioxidanten dan in dit groene "goud". Antioxidanten hebben we nodig om ons lichaam te beschermen tegen vrije radicalen om zo ziektebeelden te voorkomen, want vrije radicalen kunnen je cellen beschadigen en bv. kanker veroorzaken.


2. De thee heeft een onstekingsremmende werking op het immuunsysteem doordat het polyfenolen bevat zoals het stofje EGCg.


3. Van Matcha thee wordt je alerter en energieker door de theïne (cafeïne) dat deze thee bevat. Kan je hier echter niet goed tegen, dan hebben we goed nieuws want het bevat alle voordelen, maar niet de nadelen zoals hartkloppingen en nervositeit. Daarnaast zorg het ook voor een stabielere bloedsuikerspiegel doordat de energie langzaam wordt vrijgegeven.


4. Het geeft een boost aan ons metabolisme wat helpt om op gewicht te blijven of af te vallen zonder de nadelen van dieetpillen te hoeven gebruiken.


5. Je kan deze thee ook gebruiken als detox voor je lichaam want Matcha bevat chlorophyll dat zich aan schadelijke metalen bindt en ze uit ons lichaam haalt.


6. Matcha bevat L-theanine, dit heeft een kalmerend effect, het versterkt je immuunsysteem en zorgt voor een goede bloedsomloop. In combinatie met cafeïne kan L-Theanine gewichtsverlies bevorderen. Het verbetert je slaapkwaliteit, zowel het inslapen als doorslapen. Daarnaast bevorderd het onze mentale weerbaarheid, alertheid en focus.Matcha is heerlijke thee met een uniek karakter, de letterlijke betekenis van Matcha is: gepoederde thee.


Let op de kwaliteit!


Om van de voordelen van Matcha Thee te kunnen genieten, is de kwaliteit van groot belang. Je kan de kwaliteit beoordelen op de kleur, prijs en consistentie.


De heerlijke Matcha Teablend van IK Skin Perfection is van hoogwaardige kwaliteit en is in ons salon verkrijgbaar of via onze webshop.matcha teablend ik skin perfection


Comentarios


bottom of page