top of page

Waarom zou je collageen innemen?

Laten we starten bij het begin en je eerst vertellen wat collageen is.


Collageen is een belangrijk structuureiwit in de structuur en is onderdeel van ons bindweefsel dat zorgt voor stevigheid in het gehele lichaam. Het houdt de organen en weefsels op hun plaats.


de gezondheidsvoordelen van matcha thee


Botten, pezen, kraakbeen, haren en nagels bestaan allemaal uit collageen. Ook in onze huid is collageen talrijk aanwezig en zorgt het voor de stevigheid van ons bindweefsel, maar het is ook verantwoordelijk voor de veerkracht en elasticiteit van onze huid.
Waarom collageen innemen?

Zoals ik je al vertelde zorgt collageen voor de stevigheid, elasticiteit en veerkracht in onze huid, maar is het ook goed voor onze haren, nagels, botten en gewrichten. Wist je dat je rond je 25ste levensjaar al minder collageen begint aan te maken waardoor je dus allerlei klachten kan krijgen wanneer je dit dus niet op peil houdt? En aangezien je collageen niet meteen uit voeding neemt, is het dus belangrijk om dit als supplement bij in te nemen. Enkele voordelen op een rij: - collageen zorgt voor het verminderen van de rimpels - je hebt minder gewrichtsklachten - het zorgt voor stevigere spieren en beter herstel na sporten - werkt als antioxidant - zorgt voor stevigere haren en nagels - hydrateerd en beschermt onze huid - verbeterd de spijsverteringNeem niet zomaar een collageenpoeder in, kijk steeds naar de kwaliteit, welke soort en het gebonden is aan vitamine C!


Welke soort collageen moet ik innemen?

Je hebt verschillende types collageen op de markt. Uit onderzoek is gebleken dat vis of marine collageen het beste aansluit op onze eigen collageen en dus het beste opneembaar is. Ga ook steeds voor een gehydroliseerde collageen (peptides) want de pure vorm is te groot en complex voor ons lichaam om op te nemen.


Ik kies zelf voor het collageenpoeder van Eclatant Beauty (Eclat). Deze collageenpoeder bevat maar liefst 6 gram collageen!! Naast de hoge dosis collageen bevat het ook hyaluronzuur wat zorgt voor hydratatie in onze huid alsook de soepelheid van onze huid. Deze molecule kan maar liefst tot 1000 keer zijn eigen gewicht dragen en is dus een vochtbooster en kampioen voor een gehydrateerde huid.


Daarnaast bevat deze viscollageen (marine) maar liefst 16 waardevolle vitamines waaronder zink, koper en vitamine C. Deze vitamines heeft je lichaam nodig om collageen te kunnen aanmaken.


Ben jij ook helemaal overtuigd van deze collageen? En wil jij ook werken aan een mooiere en stralende huid? Of wil jij ook minder rimpelvorming?Comentários


bottom of page