top of page

Wat is UVA & UVB en wat doet het met je huid?

Wil je weten hoe jij jouw huid elke dag kan beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon? Dan is het belangrijk dat je weet wat het verschil is tussen UVA en UVB straling en de impact op jouw huid.

VERSCHIL UVA EN UVB

UV-straling is een vorm van elektromagnetische straling die afkomstig is van de zon en die onze huid kan beschadigen. Er zijn twee soorten UV-straling: UVA en UVB.


Beide soorten stralingen kunnen op verschillende manieren schadelijk zijn voor de huid. UVA staat voor Aging en UVB voor Burning, met dit ezelsbruggetje ga je dat in ieder geval makkelijk onthouden! Zonlicht bestaat voor 95% uit UVA stralen en voor 5% uit UVB straling. Maar welke impact hebben die stralingen nu op je huid?UVA van winter tot zomer

Met UVA straling heb je het hele jaar te maken, van de winter tot de zomer. UVA-stralingen zijn dus altijd aanwezig. Het dringt diep door in de huid en laat zich niet tegenhouden door wolken of glas. Deze stralen zorgen voor een versnelde afbraak van collageen en elastine en veroorzaakt daardoor vooral huidveroudering, pigmentvlekken en oogschade maar ook deze straling kan kankerverwekkend zijn en speelt dus een belangrijke rol bij het ontstaan van huidkanker.UVB vooral in de zomer

UVB-straling is de belangrijkste oorzaak van zonnebrand, maar het kan net zoals UVA ook leiden tot huidveroudering en huidkanker. Het is daarom belangrijk om je huid te beschermen tegen beide soorten stralingen.BESCHERM JE HUID

Een natuurlijke zonnebrandcrème kan je helpen je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. De Mineral SUN SPF 30 en Mineral SUN SPF 50 bevatten natuurlijke ingrediënten zoals zinkoxide en titaniumdioxide, die een fysieke barrière vormen tussen je huid en de zon. Ze zijn minder schadelijk voor het milieu en veiliger voor je huid dan zonnebrand met chemische filters.

Voorkom zonschade!

Zowel een teveel aan UVA als UVB straling leidt dus tot schadelijke gevolgen voor de huid. Gelukkig is zonschade aan de huid makkelijk te voorkomen. Kies dan wel altijd voor een zonnebrandcrème die beschermt tegen schadelijke UV-A én UV-B straling, zoals de IK SUN SPF 50.

TIP - beperk je zonuren, laat je zonnebrandcrème goed intrekken. Smeer je huid om de 2 uur in en herhaal na transpiratie, zwemmen, afdrogen of sporten.


Bescherm het hele jaar door

Het gebruik van zonnebrandcrème is niet alleen belangrijk op zonnige dagen. Zelfs op bewolkte dagen zijn er schadelijke zonnestralen die je huid kunnen beschadigen. Daarom is het aan te raden om elke dag een natuurlijke zonnebrandcrème te gebruiken om je huid te beschermen tegen de zon.


Kortom, het beschermen van je huid tegen UV-straling is essentieel voor een gezonde en stralende huid. Kies daarom voor een minerale zonnecrème en vergeet niet om deze elke dag te gebruiken. Zo houd je jouw huid het hele jaar door gezond en beschermd.


Heb jij al zonneschade opgelopen de voorbije jaren en wil je werken aan een mooiere, jongere en stralende huid? Het is bij ons mogelijk om de klok terug te draaien met onze huidverbeterende behandelingen.
ความคิดเห็น


bottom of page