top of page

Start 2023 goed en geef je huid een detox!

Heb jij je goede voornemens al klaar voor het nieuwe jaar?


Ik start het jaar steeds met een detoxkuur voor mijn lichaam en huid te zuiveren. Uiteraard heb ik ook nog andere voornemens en reflecteer ik steeds het voorbije jaar op privé en zakelijk vlak wat er beter kan 😉.














In deze blog vertel ik je meer over waarom detoxen belangrijk is voor een mooie huid en geef ik tips voor een stralende huid.



Detoxen voor een mooie huid

Januari (en februari) is de ideale maand om je huid een detox te geven. Ze hebben de voorbije periode heel wat moeten doorstaan door het gure winterweer (al valt het dit jaar best mee), maar ook door de vele feestjes en kerstdiners

of misschien eet jij overall niet zo gezond waardoor je huid er niet meer fris en fruitig uit zal zien.


Waarom ontgiften?


Wanneer je lichaam niet meer in staat is om afvalstoffen te elimineren in ons lichaam worden deze opgeslagen met als gevolg dat het na een tijdje niet meer mogelijk is om deze afvalstoffen af te voeren en dat zie je aan je huid


Je huid kan doffer, valer en futloos zijn. Er kunnen ontstekingen ontstaan waardoor je meer last hebt van onzuiverheden, puistjes en acné, maar ook aandoeningen als eczeem, psoriasis, een droge en gevoelige huid kunnen de kop opsteken.


Het is daarom belangrijk om regelmatig je huid te ontgiften.




Hydrateren met water en matcha

Voldoende water drinken zorgt ervoor dat afvalstoffen beter verwijderd kunnen worden uit je lichaam. Probeer minstens 1,5 - 2 liter per dag te drinken.


Je kan daarnaast je lichaam ook ondersteunen met matcha thee.

Het heeft een hoge antioxidatieve werking en voert vrije radicalen (gifstoffen) af uit je lichaam.


TIP: maak een overheerlijke smoothie en doe er een schep matcha bij, win win !


Detox van binnenuit

Dat een mooie huid in relatie staat met wat je eet is algemeen geweten, maar weet je ook hoe dit moet?


Probeer minder suikers, alcohol en caffeïne te eten en drinken.

Eet vooral voeding die je spijsvertering zal stimuleren zoals zalm, ui, look, noten, vezelrijke voeding, maar ook gefermenteerd voedsel komt je darmen ten goede. Het bevordert de vertering van zetmeel en suikers en door de hoge zuurtegraad heeft het een gunstig effect op je goede darmbacteriën.



Voedingssupplement

Wil jij je darmen ondersteunen, raden we aan om Greens in te nemen. Het bevat prébiotica en probiotica wat goed is voor meer goede darmbacteriën.

Voor meer informatie wat je huid nodig heeft, maak je best een afspraak voor een EMB-test of een GRATIS huidanalyse.



Thuisritueel met detox mask

Wanneer jij heerlijk ligt te ontspannen, doen de ingrediënten in het Bamboo Detox Mask het werk. Het geactiveerde bamboohoutskool trekt als een magneet vuil en bacteriën aan; het kan wel 100 tot 200 keer zijn eigen gewicht aan toxines opnemen. Het donkere bamboehoutskool staat bekend om zijn anti-oxidatieve werking en zorgt voor het verwijderen van onzuiverheden en afvalstoffen.


Daarnaast bevat het nog 3 geweldige hoofdingrediënten: Koalinklei is mild absorberend, werkt egaliserend en verzacht en herstelt hiermee de huidbarrière. Het voert effectief afvalstoffen af en is rijk aan mineralen, ijzer, magnesium, calcium, natrium en zink.

Bentoniet is samengesteld uit onder meer vulkanische as en wordt beschouwd als de koning van de absorptie van talg en absorbeert vocht. Het maakt de huid gladder, strakker en zachter.

• De ingekapselde Tea Treeolie zorgt voor een optimale zuivering van de huid. Daarnaast verfijnt dit masker je poriën, stimuleert het celvernieuwing, werkt het verzachtend bij een rode, geprikkelde huid.


Al deze groene cosmeceuticals in het Bamboo Detox Mask geven de doffe, vermoeide en onzuivere huid een intense energieboost en zorgen voor een zachte, frisse en gezonde uitstraling. Het is geschikt voor alle huidcondities; met name voor de huid met een vale, vermoeide teint, vergrote poriën, onzuiverheden, acne, littekens de gedehydrateerde huid.



Stimulerende salonbehandelingen


Geef je huid een echte oppepper met een Aqua Peel Hydrafacial behandeling. Er worden 4 technieken tergerlijk gebruikt: ledlicht-therapie, ems, mesotherapie en microdermabrasie.

Je huid voelt meteen frisser en zuiverder aan en ziet er terug stralend uit.


Ook een peeling en microneedling kan de huid terug opfrissen.


Wil jij weten welke gezichtsbehandeling het beste is voor jouw huid?

Boek een gratis huidanalyse!


bottom of page