top of page

Het geheim van mooi oud worden

Wanneer we spreken over ouder worden, denken we onmiddellijk aan fijne lijntjes en rimpels die tevoorschijn komen op ons gezicht. En al weten we dat huidveroudering een natuurlijk proces is dat door de jaren heen zichtbaar wordt, hebben we het liever niet.


Ook bij het verouderingsproces hoort het slapper en dunner worden van onze huid, pigmentatievlekken die onsierlijk op ons gelaat en handen aanwezig zijn.


Maar wat is nu het geheim van mooi oud worden en hoe voorkom je de zichtbare tekenen van oud worden?


Levensstijl

Een mooie gezonde en jong uitziende huid start bij een goede levensstijl met gezonde voeding, veel water drinken, maar ook niet roken, alcoholconsumptie matigen, bewegen, ...
Klinkt vanzelfsprekend toch? Want een mooie huid start van binnenuit!


ZEN voor een mooie huid

Ook voldoende slaap zal ervoor zorgen dat je een mooi uitziende huid hebt, want wanneer je langdurig onvoldoende slaapt, zal dit resulteren in rimpels, donkere kringen en wallen onder de ogen waardoor je al snel een paar jaar ouder zal uitzien.


Maar niet alleen slaap, ook langdurige stress is niet goed voor huidveroudering. Want wanneer je aan chronische stress lijdt, doet je lichaam aan roofbouw aan vitamines en mineralen en is je behoefte hieraan veel groter, met als gevolg dat je wel eens tekorten kan creëren en dus je lichaam deze enkel nog zal gebruiken voor de essentiële zaken in je lichaam, je huid komt telkens als laatste aan bod.Hydrateren, hydrateren, hydrateren

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen en hamer er tijdens een bezoekje aan ons salon ook altijd op (sorry hiervoor 😅), maar voldoende water drinken is stap 1 voor een mooie gezonde en glanzende huid. Doe je dit niet zal je huid er al snel grauw en dof uit zien.


Maar ook het gebruiken van hydraterende producten is vaak noodzaak want dan mag je nog wel voldoende water drinken jammer genoeg komt dit vaak niet altijd naar onze huid omdat ons lichaam voor 70% uit water bestaat en dus eerst alle tekorten in ons lichaam zullen worden aangevuld.


Een huid die uitgedroogd is, is veel gevoeliger voor fijne lijntjes en diepere rimpels!


SPF your new BFF

Wist je dat maar liefst 80% van je huidveroudering komt door de zon? Uw huid goed beschermen tegen UVA en UVB stralen is dan ook echt nodig én dit niet alleen wanneer de zomer of wanneer de zon schijnt. Zonnecrème smeer je het liefst een heel jaar door, want ook al zie je de zon niet stralingen zijn er ook op donkere dagen en kunnen net zo veel schade aanrichten als op een zonnige zomerdag.


Gebruik de juiste verzorgingsproducten

Het is van essentieel belang om de juiste producten thuis dagelijks te gebruiken en al vaak zien we dat bij 70% van onze klanten dit een belangrijke stap is dat wordt overgeslagen. Misschien weet jij wel niet goed waar te beginnen ook dat is mogelijk.


Wij zijn helemaal fan van het merk IK Skin Perfection! Dit merk houdt rekening met de PH-waarde van onze huid, er zitten geen schadelijke stoffen in verwerkt en is voor bijna 100% gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Daarnaast is het niet getest op dieren en zitten er geen dierlijke ingrediënten in verwerkt. De producten houden ook rekening met ons microbioom, zijn uitvoerig getest en zijn geschikt voor elk huidtype omdat ze geen parfums bevatten.


Het is wel belangrijk om het verzorgingsritueel af te stemmen op de noden van jouw huid, zo heeft een vette huid net andere producten nodig dan een vochtarme huid.


Tijdens een behandeling in ons salon geven we steeds advies hieromtrent.

Anti-age salonbehandeling

Heb jij last van fijne lijntjes of (diepe) rimpels, ben jij deze ook zo beu en vind je dat ze je ouder laten lijken dan je al bent? Wil jij terug een mooie frisse uitstraling? Er zijn verschillende salonbehandelingen mogelijk voor het bekomen van een jonger uitziende huid denk maar aan peelings, microneedling en collageenstimulerende behandelingen.


Weet je niet goed waar te beginnen of welke salonbehandeling het beste geschikt is voor je? Ik raad je steeds aan om een gratis huidanalyse te laten uitvoeren voor je een behandeling gaat inboeken. Zo kunnen we een behandelplan op maat maken en samen bespreken welke behandeling het beste is voor je huid en welke resultaten je mag verwachten.


Of misschien ben jij wel helemaal thuis in de beautywereld en weet je al welke behandeling je wil starten uiteraard kan je een afspraak inplannen, maar ben je nieuwe klant alsnog raad ik je aan om bij je eerste afspraak een gratis huidanalyse in te plannen.

コメント


bottom of page