top of page

Heb jij een gezonde huidflora?

Steeds vaker lees je over een gezonde huidflora, een evenwichtig microbioom of onze huidbarrière. Maar weet je ook wat het belang is van een gebalanceerd microbioom? En wist je dat acné, puistjes, een droge geïrriteerde huid, eczeem, … veroorzaakt kan worden door een disbalans van jouw huidbarrière?
Goede bacteriën

Net zoals in de darmen leven er op onze huid miljarden micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen, ook wel bekend als huidflora.


Deze huidflora vormt het microbioom en omvat zowel goede als slechte bacteriën. Hoe beter de verhouding tussen de goede en slechte bacteriën, hoe gezonder je huidbarriere is en hoe beter je huid functioneert. Het zijn net de goede bacteriën, die een natuurlijk beschermlaagje van jouw huid vormen.


Evenwicht is belangrijk

Als we goed voor deze beschermende huidlaag zorgen en de micro-organismen in evenwicht houden, is onze huid veel beter beschermd tegen vrije radicalen en schadelijke invloeden. Een gezonde balans van het microbioom versterkt het immuunsysteem, reguleert de pH-waarde, bevordert huidherstel en zorgt voor een optimaal hydraterend vermogen van je huid. Alle reden dus extra aandacht aan je huidflora te schenken! Zeker als je weet dat alleen wanneer jouw huidmicrobioom in balans is je skincare optimaal zal werken, hoe goed de formuleringen en actieve ingrediënten van je producten ook zijn.
Huidproblemen door disbalans

Er zijn veel factoren die jouw huidbarrière uit balans brengen, bv. genetische aanleg, dieetvoeding, UV - straling en stress kunnen je huidflora in disbalans brengen. Maar ook overmatige persoonlijke hygiëne vernietigt veel beschermende bacteriën op de huid. En wist je dat de huidflora na chemo, bestraling of medicijngebruik ernstig verstoord kan raken? Ook het gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten kan de huid belasten en verzwakken!


Wees lief voor je huidmicrobioom!

Is je microbioom uit balans, dan krijgen huidproblemen snel de kans om zich te ontwikkelen! Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat huidproblemen als acne, ontstekingen, rosacea, psoriasis, puistjes, eczeem, psoriasis, jeuk, roodheid maar ook het ontstaan van een droge huid en vroegtijdige veroudering allemaal te linken zijn aan disbalans van het microbioom waarbij de slechte, ontstekingsbacteriën, de overhand krijgen. Helaas is dit eerder regel dan uitzondering.Gezonde huid met pré- en probiotica

Is je microbioom uit balans? Dan is er belangrijk werk aan de winkel! Gelukkig hoeft dit helemaal niet ingewikkeld te zijn. Producten op basis van pre- en probiotica, helpen het ecosysteem van je huid weer in balans te brengen en ondersteunen een evenwichtig microbioom. Met deze producten overlaad je jouw huid met specifieke voeding voor goede bacteriën waardoor de slechte geen kans krijgen om zich te settelen of te vermenigvuldigen. Je kunt deze producten eigenlijk zien als de allereerste belangrijke stap naar een gezonde huid en hiermee leg je direct een stevige basis om verder te werken aan je huidwensen en huidproblemen doelgericht aan te pakken!


Weet jij niet goed waar te beginnen, of je huidflora in balans is of er toch iets anders aan de hand is? Je bent altijd vrijblijvend welkom voor een huidanalyse met intakegesprek waarbij we je gratis advies geven en een behandelplan opstellen.

Geschikt voor elke huidtype

Geef je huid die goede start met een evenwichtig microbioom. Prebiotica en probiotica zijn geschikt voor elk huidtype en met name een gevoelige, droge, geïrriteerde en beschadigde huid heeft er al snel veel baat bij. Maar ook als je geen huidproblemen hebt, is het zeer zinvol om ze te gebruiken. Ze houden namelijk het microbioom van je huid intact en werken ook nog eens preventief! Zo geef jij je huid die basis voor een gezonde en stralende toekomst!


Comments


bottom of page