top of page
Gezichtsbehandeling

Peeling
peeling & fruitzuurpeeling Toskani

Met een (fruitzuur) peeling zorgen we voor het verbeteren van de huid op zowel het gezicht als het lichaam.

Met de toepassing van een hoge concentratie van één of meerdere zuren, zijn peelings gebaseerd op

het stimuleren van regeneratie op een versnelde en gecontroleerde manier.

Hierdoor wordt de opname van de actieve ingrediënten verbeterd en krijgt de huid een frisse en gezonde uitstraling.

Daarnaast kun je met de specifieke peelings dieper werken op bepaalde huidindicaties

zoals pigmentatie, acné, grove huidstructuur, fijne lijntjes en rimpels.

Werking

De peeling zorgt ervoor dat de huid zichzelf vernieuwt in zeven tot tien dagen. Door deze snelle vernieuwing vervagen fijne lijntjes en pigmentvlekken, herstelt zonschade en wordt een grove huidstructuur verfijnd.

Daarnaast maakt de peeling uw huid strakker, gladder en jonger, ongeacht uw leeftijd, huidskleur of huidtype.

 

OPPERVLAKKIGE EN DIEPE PEELINGS

Er zijn verschillende soorten peelings.

Oppervlakkige peelings worden gebruikt voor de behandeling van de huid met geringe zonbeschadiging en fijne rimpels.

Ook pigmentatie, wijde poriën en niet al te diepe acnelittekens kunnen ermee worden behandeld.

 

Matig diepe en diepe peelings worden toegepast voor de verbetering van de zonbeschadigde huid met diepe rimpels en groeven

of voor het minder zichtbaar maken van grote acne-littekens.

Na genezing krijgt de huid een andere structuur dan daarvoor. De huid wordt egaler en gladder.

 

LYPOSOMATISCHE PEELINGS

Dit zijn kleine parels die als booster voorafgaand de peeling worden aangebracht.
Het zijn ingekapselde liposomen dia als transportmiddel dienen om actieve stoffen in de huid te brengen.
Ze dringen bijzonder snel in de diepste lagen van de epidermis en zijn 10 keer effectiever dan vrije stoffen!

 

Bij de eerste afspraak wordt steeds een behandelpan opgesteld.

- Peeling

- Kuur 3x

- Kuur 6x

 

Extra opties bij facials

- Dermaplaning

- Zone hals & decolleté

- Collageen draadmasker DS V LINE

- Collageendraden (na kuur)

€ 100

€ 300  € 279

€ 600  € 499

 

 

€ 45

€ 35

€ 50

€ 10/ st

Prijzen

Boek een peeling, chemische peeling, fruitzuurpeeling bij schoonheidssalon Purabeau Turnhout bij schoonheidsspecialiste, huidexpert, skin coach Katja
Voorbereiding

Bepaalde medicijnen/zalven moeten tijdelijk gestopt worden omdat door deze stoffen de huid anders zou kunnen reageren dan normaal, en het risico op post-peel reacties vergroot wordt. Deze stoffen zijn: Retinoïden, Epiduo Gel, Differin, Hydroquinone.
 

Voor een optimale werking van de peeling is het belangrijk om het vochtgehalte en de zuurgraad in de huid eerst te stabiliseren.

Dit doen we door middel van voorbereidende producten zoals de Silk+ reiniger, zonnecrème & een vochtinbrengende (dag)crème.

 

Optioneel kan je kiezen om een lyposomatische peeling voor thuisgebruik (een verdunde versie van de uiteindelijke peeling) te gebruiken.

Dan kan de huid alvast kan wennen aan de zuurgraad en zullen bijwerkingen na de peelingbehandeling minder zichtbaar zijn.

Dit maakt het makkelijker om een behandeling met jouw dagelijkse leven te combineren.

Kom bij voorkeur zonder make-up naar de praktijk.

Nazorg

Het is belangrijk na iedere sessie een zonnecrème met hoge beschermingsfactor (minimum SPF 50) te gebruiken.

We raden een extra voedende (dag)crème aan (bv. Total Recovery cream) en een milde reiniger (bv. Silk+).

Bijkomende informatie

Duur 30 minuten + masker 15 minuten

Pijnindicatie: tijdens de behandeling kan er prikkeling ervaren worden, bij de sterkere peelings kan de huid een brandend gevoel ervaren.

Dit is tijdelijk, u krijgt een waaier zodat het frisse briesje wat voor verkoeling kan zorgen.

Herstelperiode: 1 à 7 dagen

Resultaat zichtbaar na 3 à 6 sessies

Inclusief bij de behandeling zit steeds een reiniging, antistress-masker, dagcrème en SPF.

peeling toskani product.png
chemische peeling fruitzuurpeeling.png
toskani peelings.jpg
 • Wat kan je na de behandeling verwachten?
  Na de behandeling kan de huid rood en trekkerig aanvoelen. We raden daarom aan om een goede vochtinbrengende crème te gebruiken ter verlichting.
 • Wanneer mag je een peeling niet uitvoeren?
  De contra-indicaties voor een peeling zijn: - Bij rosacea. De rosacea huid kan geïrriteerd en ontstoken raken. - Virale infecties (ook bij een koortslip). - Abnormale littekenvorming. - Zwanger of wanneer borstvoeding gegeven wordt (alleen bij salicylzuur en TCA). - Psoriasis - Open wondjes. - De donkere huid: er moet 2 weken vooraf een voorbehandeling gestart worden. Tijdens de zomermaanden is de huid extra gevoelig voor UV en verbranding. Het is dan noodzakelijk om zeker 2 weken na de behandeling voldoende SPF 50 te smeren!!
 • Hoeveel sessie heb ik nodig voor een mooi resultaat?
  Het aantal sessies hangt van de indicatie en persoon tot persoon af. Meestal heb je 3 tot 6 sessies nodig met een interval van 2 tot 6 weken afhankelijk van het huidprobleem. Soms doen we ook de combinatie met microneedling voor een mooier resultaat. Na een intensieve kuur raden we een onderhoudsbehandeling om de 6 à 8 weken aan. Bij een eerste afspraak doen we steeds een intakegesprek (boek bij voorkeur een gratis huidanalyse zodat we meer tijd hebben) en bespreken we de wensen, het te verwachten resultaat, het behandelplan en kostprijs.
 • Wie komt in aanmerking?
  Een peeling is een huidverbeterende behandeling en is voor iedere huidtype beschikbaar (dus ook voor de zeer gevoelige huid). Het is zeer geschikt voor volgende huidproblemen: - acné, restletsels acné, grove poriën, vette huid, overmatige talgproductie - doffe, vale & rokershuid - fijne lijntjes, diepere rimpels, (zon)verouderde huid - hyperpigmentatie
 • Wat moet je na de behandeling vermijden?
  We raden aan om 24 uur na de behandeling niet in aanraking te komen met water en geen make-up te gebruiken, gebruik daarna bij voorkeur minerale make-up. Ga niet over-exfoliëren, laat fruitzuren en scrubs een 7 dagen achterwege. Bescherm uw huid tegen zonnestraling en ga dus ook niet onder de zonnebank. Gebruik een SPF 50, ook als de zon niet schijnt. Indien er huidvervelling optreed, gelieve hier niet aan te trekken!
 • Hoe verloopt een peeling behandeling?
  Bij een eerste afspraak starten we steeds met een intakegesprek en huidanalyse (boek bij voorkeur bovenop de peeling een gratis huidanalyse zodat we meer tijd voorzien). We bespreken de wensen, het resultaat, het behandelplan en kostprijs. Daarna starten we aan de behandeling. Stap 1: huid voorbereiden: reinigen, voorbehandeling met lyposomatische peeling, ontsmetten van de huid (bacteriën doden). Stap 2: de peeling gelaatsbehandeling met aangepaste liquids Stap 3: neutraliseren van de peeling Stap 4: herstellen van de huid met een voedend masker Stap 5: beschermen van de huid met zonnecrème SPF50
 • Wat kan je na de behandeling verwachten?
  Na de behandeling kan er een lichte roodheid ontstaan door de massage of RF behandeling. Deze roodheid zal echter snel na de behandeling weer wegtrekken.
 • Wat moet je na de behandeling vermijden?
  Het is belangrijk om na de behandeling 6 uur niet in contact te komen met water (ook niet zweten!), tot 12 uurs na de behandeling niet zwemmen, sauna en sporten. Na de behandeling wacht je 8 uurs om terug make-up aan te brengen. Tot één week na de behandeling geen zonnebank of zonnesessie inplannen, door de zon breekt collageen af, bescherm je huid ook steeds met een zonnefactor SPF50.
 • Hoeveel sessies heb ik nodig voor een mooi resultaat?
  Het aantal sessies hangt van de indicatie en persoon tot persoon af. Wil je vooraf weten of je een kuur nodig hebt en hoeveel sessies je nodig zal hebben, raad ik steeds aan om een gratis intakegesprek in te boeken al dan niet gecombineerd met je eerste afspraak. We starten steeds met een sessie van 3 x om de twee weken, maar soms zijn er 2 extra sessies nodig voor een beter resultaat. Na deze kuur kom je na 6 weken kom je terug voor je laatste sessie, zo lang heeft collageen de tijd nodig om in te werken en het rijpingsproces te voltooien. Na een kuur raden we aan om het resultaat bij te houden tijdens je 4-8 wekelijkse salonbehandeling.
 • Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?
  Om een mooi resultaat te behouden raden we aan om na je kuur bij je 4-8 wekelijkse behandeling telkens een draad bij te leggen, om het resultaat bij te houden. Je kan er ook voor opteren om dit niet te doen, maar dan zal je om de 6 à 12 maanden een nieuwe kuur moeten inplannen om terug een mooi resultaat te bekomen. Dit is afhankelijk van je leef- en eetpatroon hoe snel het proces van afbraak van collageen zal verlopen. Eet je veel suiker, loop je veel (onbeschermd) in de zon, drink je voldoende water, neem je al collageen in, ... zijn allemaal factoren die meespelen in de afbraak van collageen. Wat we ook steeds aanraden is om te starten met een collageensupplement in te nemen in combinatie met vitamine c en hyaluronzuur. Daarnaast is een goede thuisverzorging ook steeds belangrijk om een mooi resultaat te bekomen en behouden. We adviseren je hierover graag tijdens je intakegesprek of eerste afspraak.
 • Wie komt in aanmerking?
  Elk huidtype met de eerste tekenen van huidverouderingen, fijne lijntjes en diepere rimpels. Wil jij ook rimpels gaan verminderen en verzachten? Dan raden we steeds een intakegesprek aan om te bekijken hoeveel draden er nodig zijn, wat de wensen zijn en wat het te verwachten resultaat is. We kunnen alsdan ineens een afspraak inplannen voor een kuur van 3 à 5 keer of een losse behandeling. *Deze behandeling kan je niet uitvoeren wanneer je metalen of elektrische apparaten in je lichaam hebt (bv. pacemaker) omdat we de huid opwarmen middels een radiofrequentie-apparaat.
 • Wie komt in aanmerking?
  Microneedling is een huidverbeterende behandeling en is voor iedere huidtype beschikbaar (dus ook voor de zeer gevoelige huid). Het is zeer geschikt voor volgende huidproblemen: - acné, restletsels acné, grove poriën, vette huid, overmatige talgproductie - doffe, vale & rokershuid - fijne lijntjes, diepere rimpels, (zon)verouderde huid - hyperpigmentatie - striae en littekenvorming - verslapte huid - couperose en gesprongen adertjes (onderhuids)
 • Hoeveel sessies heb ik nodig voor een mooi resultaat?
  Het aantal sessies hangt van de indicatie en persoon tot persoon af. Meestal heb je 3 tot 6 sessies nodig met een interval van 2 tot 6 weken afhankelijk van het huidprobleem. Soms doen we ook de combinatie met peeling voor een mooier en sneller resultaat. Na een intensieve kuur raden we een onderhoudsbehandeling om de 6 à 8 weken aan. Bij een eerste afspraak doen we steeds een intakegesprek (boek bij voorkeur een gratis huidanalyse zodat we meer tijd hebben) en bespreken we de wensen, het te verwachten resultaat, het behandelplan en kostprijs.
 • Wanneer mag je microneedling niet uitvoeren?
  De contra-indicaties voor een microneedling-sessie zijn: - Allergie voor chirurgisch staal - Zwangerschap / borstvoeding - Huidkanker of de aanwezigheid van plekjes + bekend met huidkanker - Ziekte gevoel en/of koorts - Herpes - Auto immuun ziekten - Littekens die nog niet uitgerijpt zijn - Diabetes - Tijdens chemo - Gebruik van roaccutane, isotretinoïne (10 dagen voor en na behandeling stoppen)
 • Hoe verloopt een microneedling behandeling?
  Bij een eerste afspraak starten we steeds met een intakegesprek en huidanalyse (boek bij voorkeur bovenop de microneedling een gratis huidanalyse zodat we meer tijd voorzien). We bespreken de wensen, het resultaat, het behandelplan en kostprijs. Daarna starten we aan de behandeling. Stap 1: huid voorbereiden: reinigen, voorbehandeling met lyposomatische peeling, ontsmetten van de huid (bacteriën doden). Stap 2: de microneedling gelaatsbehandeling met mesotherapie Stap 3: herstellen van de huid met een voedend masker Stap 4: beschermen van de huid met zonnecrème SPF50
 • Wat kan je na de behandeling verwachten?
  De huid zal na de behandeling roze tot rood kunnen worden. Ook is het mogelijk dat de huid gaat schilferen of licht gaat zwellen. In een enkel geval kunnen er korstjes ontstaan. We raden aan om een goede vochtinbrengende crème te gebruiken en SPF 50.
 • Wat moet je na de behandeling vermijden?
  We raden aan om 24 uur na de behandeling niet in aanraking te komen met water en geen make-up te gebruiken, gebruik daarna bij voorkeur minerale make-up. Vermijd 2 weken na de behandeling zo veel mogelijk contact met direct zonlicht / zonnebank. Smeer altijd zonnebrandcrème met SPF 50 op de huid, ook als er geen zon is. Bezoek gedurende 3 dagen na de behandeling geen sauna of een chloorhoudend zwembad.
 • Wie komt in aanmerking?
  Aqua Peel Fusion is de ideale behandeling voor alle huidtypes het hele jaar door. Een kuur is aangewezen bij : een vermoeide of doffe huid grove poriën en mee-eters fijne lijntjes en rimpeltjes restletsels van acné pigmentatieproblemen een door de zon beschadigde huid
 • Hoe verloopt een Aqua Glow behandeling?
  Bij een eerste afspraak starten we steeds met een intakegesprek (u kan bij voorkeur een gratis huidanalyse inboeken indien u veel vragen heeft voorafgaand de behandeling). Na het bespreken van de wensen, het te verwachten resultaat en behandeling starten we aan de gelaatsbehandeling. Stap 1: reinigen van het gelaat (kom bij voorkeur zonder make-up) Stap 2: uitvoeren van de hydrafacial Stap 3: herstellen van de huid met een masker of ultra voedende crème Stap 4: beschermen van de huid met zonnecrème SPF50
 • Wanneer is de behandeling iets voor mij?
  U komt in aanmerking voor de behandeling als u: een mooie glow wil voor een speciale gelegenheid nood hebt aan een ‘reset’ van de huid nood hebt aan een zeer grondige gelaatsreiniging met onmiddellijk resultaat De behandeling is ook ideaal voor volgende huidproblemen aan te pakken: grove poriën en mee-eters fijne lijntjes en rimpeltjes restletsels van acné pigmentatieproblemen een door de zon beschadigde huid rokershuid doffe en vermoeide huid
 • Wat moet je na de behandeling vermijden?
  U vermijdt best UV-stralen, warmtebehandelingen en zwemmen tot 24 u na elke sessie. De eerste vier dagen na de behandeling gebruikt u best geen huidverzorgingsproducten die fruitzuren (AHA), glycolzuren, salicylzuren, RetinA, Retinova of soortgelijke ingrediënten bevatten.
 • Hoeveel behandelingen heb je nodig?
  Het resultaat is al na één behandeling merkbaar, maar voor een optimaal resultaat raden we 6 behandelingen aan. De eerste 3 keer kom je om de week, de andere om de 2 weken. ​ Voor het behoud van het resultaat raden we een 4 à 6 wekelijkse onderhoudsbeurt aan.
 • Wat kan je na de behandeling verwachten?
  Meteen na de behandeling zal uw huid diep gereinigd en opgefrist aanvoelen. De huid krijgt een natuurlijke ‘glow’. Lichte roodheid is mogelijk, maar dit verdwijnt binnen enkele uren na de behandeling. Indien u een gevoelige huid heeft, kan u lichte tintelingen ervaren. In sommige gevallen, kan de huid afschilfering vertonen.
bottom of page