top of page

Supplementen: slik niet zomaar alles!

Weet jij waar je op moet letten bij het kopen van een hoogwaardig supplement?


Supplementen zijn momenteel "BIG BUSINESS" want iedereen wil zorg dragen voor zijn lichaam, huid en gezondheid. Er is dan ook een overaanbod aan voedingssupplementen zowel bij de drogist, apotheek als op online shops. Maar wist je dat veel van deze vitamines en mineralen geen goede ingrediënten hebben en ze vaak veelbelovende beloftes maken die te mooi klinken om waar te zijn!?













In deze blog geef ik je tips voor het aankopen van een hoogwaardig supplement.



Tip #1 - Goedkoop is vaak duurkoop


Vele supplementen zijn vaak goedkoper dan duurdere hoogwaardige biologisch opneembare supplementen, maar heb je je al eens afgevraagd hoe dit zou komen?

Veel van deze vitamines en mineralen bevatten synthetische (kunstmatige) vormen waar je lichaam niet veel mee kan. Het zorgt enkel voor dure plas 😉. Het is zeker niet zo dat een merknaam als Kruidvat, Davitamon, Lucovitaal, ... ook echt goede producten zijn.


Tip #2 - Gebruik goed opneembare ingrediënten


Een goed opneembaar supplement bevat geen synthetische (kunstmatige) stoffen maar biologisch opneembare natuurlijke vormen en zijn gebonden aan een werkbaar component.


"Veel merken gebruiken toch nog grotendeels synthetische vormen, vanwege lage inkoopkosten. Maar waarom zou je als consument geld uitgeven aan een supplement als het niets uithaalt?" – Vitakruid

Een goed voorbeeld hiervan is magnesium.

Van magnesium heb je verschillende soorten (zie afbeelding) en vaak gebruiken goedkopere merken de vorm "oxide". Echter kan je lichaam veel beter de vormen malaat, tauraat en bisglycinaat verwerken. Deze vormen zijn dan ook gebonden aan een aminozuur waardoor ons lichaam ze beter opneemt.












Tip #3 - Lees het etiket


De kwaliteit van het product vindt je steeds terug op het etiket. Staat deze er niet op vermeld dan kan je er eigenlijk al vanuit gaan dat het niet gaat om een biologisch hoog opneembaar product. Want waarom zou je deze informatie achterwege laten? (bv. magnesium = magnesiumoxide)


Op het etiket kan je ook lezen hoeveel mg er van een supplement aanwezig is en hoeveel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH of RI) het bevat. Let hierbij wel op want bij goedkopere merken staat daar meestal de dosis niet voor 1 capsule maar voor meerdere capsules!



Tip #4 - Let op de kleine lettertjes


Vele goedkopere merken van supplementen misleiden de consument door vooraan op de verpakking (in het groot) de aantal capsules te plaatsen. Echter is het vaak zo bij goedkopere merken dat je meer dan 1 capsule nodig hebt om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH - RI) te komen.



Wat is dan wel een goed merk?


Ik hoor het je al afvragen ... wat is dan wel een goed merk van supplementen?

Vitakruid!

Dit is echt een topmerk waar ik voor 100% achter sta.

Ze ontwikkelen hun supplementen op basis van de meest actuele wetenschappelijke onderzoeken, gebruiken enkel natuurlijke vormen die gebonden zijn met samenwerkende vitamines en mineralen, hebben oog voor een optimale dosering en gebruiken branded ingredients van prestigieuze laboratoria.


De producten kan je aankopen in onze webshop 🛒


bottom of page